Medlemsinformation nr 5 2019

 
 
 

Hur känns sommaren hos er?

En av många liknande frågor som vi fått i Caféet under sommaren, ställd med omtanke hos de flesta. På den frågan har vi kunnat svara att sommaren varit bra med många och ofta återkommande gäster.

Att vi skulle grädda så många våfflor och att våra tillbehör skulle uppskattas så mycket, känns otroligt. Ett vinnande kreativt koncept med egna recept och bra presentation, som vi ser stora möjligheter att utveckla . De goda kondisbitarna har gjort succé ”Chokladbollens dag”, en ”rolig grej” som gick hem.

Galleriet har som vanligt varit uppskattat av både besökare och utställare. Redan nu är veckor bokade år 2020, så vill man ställa ut så vänta inte med att boka.

Vi får inte heller glömma vårt mysiga retrocafé och lilla butik där våra gäster/besökare njutit fullt ut. Fler och fler har upptäckt trädgården, där man kan njuta och koppla av.
Att barnfamiljerna blivit fler och att storschacket används mer i år än tidigare år ger en bra känsla.

Föreningens verksamhet, både Galleri och Café, behövs det är vår bestämda uppfattning, två år efter ”nystart”. Men för att det skall vara möjligt och kanske också kunna utvecklas måste det bli fler som engagerar sig. Idag är det alldeles för få som får ta ett alltför stort ansvar för att huset skall kunna hålla öppet och vara ett levande kulturhus, i en unik historisk miljö.
Rop om hjälp har hjälpt föga . ”Mörka moln tonar upp sig på himlen”

En mindre rolig sak har hänt föreningen i sommar. Vår informationstavla (obs! skillnaden mellan informations – och anslagstavla/ skylt) som fanns nere i hamnen, på kommunens mark, blev stulen under besökssommaren. Infotavlan har föreningen tagit fram och bekostat. Dessvärre tror vi inte på ”ett återseende”.

Sommaren är slut men inte verksamheten. Se information på vår hemsida, som visar att det blir Höst- och Julmarknad och en aktivitet för medlemmarna.

Så vi säger ”vi ses senare! ”

/ Styrelse & Arbetsgrupp

 
Translate »